Barach

Onderweg komen mensen tot leven.

BrandendKaarsjeGroot.gif

Bezoekers . . .

Vandaag : 14

Gisteren : 76

Deze Week : 445

Deze Maand : 926

Sinds 21 juni 2011 : 93595

Log in als lid . . .

Cursus Icoonschilderen, hoe het begon . . .


          In het Iconenatelier wordt gelegenheid gegeven tot het volgen van cursussen icoon-schilderen onder leiding van zr. Delian de Brouwer, Carla Wijntjes en Ria Frijters. (laatste helaas te vroeg overleden)

Inmiddels is de 50ste cursus al gepasseerd en kunnen veel cursisten zich ‘rijk voelen‘ met een eigen geschilderde icoon.


          Ons Iconen Atelier was gevestigd van 2004 – 2011 in Tilburg bij de Zusters van Liefde aan de Oude Dijk. Vervolgens hebben we een nieuw Iconenatelier gecreëerd in ons klooster Nieuwenhof in Moergestel. In september 2011 was daar onze eerste cursus en is de ruimte officieel door de inwijding (26 nov. 2011) in gebruik genomen.


Door verschillende icoonschilders heeft het atelier inspirerende muurschilderingen gekregen. Een kleine bezinningsruimte biedt plaats voor de opening van elke dag met het iconen-gebed en het ontsteken van het licht.

Deze iconen gaan zo het land door en vinden een thuis waarin spiritualiteit van betekenis is of wordt. Voor meer informatie over icoonschilderen, klik hier!