Barach

Onderweg komen mensen tot leven.

BrandendKaarsjeGroot.gif

Bezoekers . . .

Vandaag : 14

Gisteren : 76

Deze Week : 445

Deze Maand : 926

Sinds 21 juni 2011 : 93595

Log in als lid . . .

Leergeld Tilburg bedankt Barach . . .

 

Stichting Leergeld TilburgST Leergeld tb bestaat 15 jaar en helpt gezinnen met kinderen die van heel weinig geld moeten leven en vaak schulden hebben. Voor deze mensen is het vaak moeilijk of zelfs onmogelijk om de gewone schoolkosten te betalen. Hun kinderen te laten sporten, muziekles te laten volgen of naar de scouting te laten gaan, is meestal een luxe die men zich niet kan veroorloven. De vrijwilligers van Leergeld helpen om de juiste voorzieningen te vinden en de aanvragen te formuleren. Zo kunnen de kinderen meedoen en hun sociale, creatieve en sportieve vaardigheden ontwikkelen, die zo belangrijk zijn in de toekomst. Het gaat om honderden kinderen per jaar.


De lijntjes tussen stichting Leergeld en Barach zijn kort. Al jaren tonen de leden van Barach belangstelling voor het werk van Leergeld door kracht voor het werk te vragen bij de voorbeden en voor enkele acties per jaar. In de viering voor Kerstmis worden kerstpakketten samengesteld door de leden, maar vaak ook door hun families en vrienden. Deze worden door Leergeld verspreid onder hun klanten, die deze blijken van medeleven en beste wensen in verrassing en dankbaarheid ontvangen. Het gaat naast de inhoud ook om deze barmhartige vorm van solidariteit. De mensen van Barach weten niets van de gezinnen, voor wie ze iets maken, maar gunnen ze het beste.

Verder staat bij de gezamenlijke afsluiting van de maandelijkse vieringen een spaarvarken “ons varkske” klaar om gevuld te worden met een kleine bijdrage. Dit wordt tegen de zomervakantie geleegd om er enkele klanten van Leergeld een verzorgd dagje-uit te geven. Ook de opbrengst van het feest rond het 10-jarig bestaan van Barach ging naar dit doel. Er zijn daarnaast persoonlijke actie-tjes van leden geweest, waar niemand iets van wist.


Ik vind dat er voor mij als lid van Barach een mooie driehoek is ontstaan. Ik vind kracht en inspiratie om mijn werk te doen tijdens de vieringen en het contact met andere Barachleden. Deze zijn op hun beurt benieuwd naar mijn ervaringen om te laten begeesteren. Dat maakt hen weer actief om geld en goederen in te zamelen voor klanten van Leergeld. Voor de medewerkers en klanten van Leergeld is de steun, in iedere genoemde vorm een erkenning van armoede in de Nederlandse samenleving en een teken van hoop dat er mensen zich solidair voelen.

Inmiddels ben ik niet meer werkzaam bij Leergeld, maar als vrijwillig ambassadeur nog steeds sterk verbonden. De lijntjes blijven bestaan.

Leergeld bedankt Barach, maar ik denk dat Barach ook Leergeld bedankt voor deze mogelijkheid om de gevoelde barmhartigheid vorm te geven.